Drágulásnak indulhatnak a Mol-papírok

Vágólapra másolva!
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 5,90 pontos csökkenéssel, 21 475,41 ponton nyitott kedden. A legutóbbi, hétfői záró értékéhez képest 0,03 százalékkal gyengült.
Vágólapra másolva!

A nyitás után a hétfőihez hasonló unalmas kereskedést, kis árfolyammozgásokat várnak kedden a Budapesti Értéktőzsdén piaci szakértők.

Kun Szabolcs, a Quaestor szakértője elmondta: kedden a Synergon és a Mol részvények árának alakulását érdemes figyelni. A Synergon gyorsjelentése valamelyest elmaradt a várakozásoktól, így 700 forint alá csökkenhet a cég papírjainak árfolyama. A Mol-t azért érdemes figyelni, mert hétfőn megtört a január 11. óta csökkenő trend az árfolyamban, így Kun Szabolcs szerint 19 000 forintig erősödhetnek a Mol papírjai.

Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője is pozitív nyitást vár, és nem számít nagyobb árfolyammozgásokra. Elmondta: a délutáni kereskedésnek az Egyesült Államokból érkező fogyasztói bizalmi index adhat irányt.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 136,42 pontos, 0,64 százalékos emelkedéssel, 21 481,31 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 11,2 milliárd forint volt hétfőn, a vezető részvények vegyesen változtak az előző napi záráshoz képest.