Olasz hajóra lőtt a líbiai parti őrség

Vágólapra másolva!
Megtámadott egy olasz halászhajót a líbiai parti őrség szombat este, a támadásban eltalálták a hajót, de senki nem sérült meg. A szicíliai hatóságok az olasz kormánytól várják, hogy felelősöket találjon.
Vágólapra másolva!

A líbiai haditengerészet parti őrsége rálőtt egy olasz halászhajóra - jelentette be a szicíliai hatóságok vasárnap. Az incidens az olaszok szerint a líbiai partoktól majdnem hatvan kilométerre történt a líbiai partoktól.

A támadás során kilőtt lövedékek eltalálták a hajó hídját, de a legénység nyolc tagja közül senki sem sérült meg. A támadás még szombat este történt, de a Mazzaro del Vallo kikötőjéből kifutott hajó csak hétfő reggel ér vissza Szicíliába.

A város hatóságai felszólították az olasz kormányt, hogy azonnal lépjen közbe, kérjen magyarázatot, és követelje a felelősök megbüntetését.

Líbia az utóbbi években a területi vizeinek 12 mérföldes határát megtoldotta további 62 mérfölddel, és ezen az övezeten belül kizárólagos halászati jogokat követel magának. 2008 óta négy olasz halászhajót is elfogott ezeken a határokon belül, és legénységükkel együtt 40 napig visszatartotta őket.