Vágólapra másolva!
Nem lesz magyar érdekeltség vasárnap, a vancouveri téli olimpia utolsó versenynapján, amikor is két számban hirdetnek végeredményt.

A sífutók befejező programjaként a férfiak 50 km-es, tömegrajtos, klasszikus stílusú viadalát rendezik meg magyar idő szerint 18.30-tól, s ezt követi - még a hétfő hajnali fél háromkor rajtoló záróünnepség előtt - a férfijégkorong-torna döntője.

A 21.15-re kiírt fináléban a házigazdák és az amerikai kontinens hokiranjongóinak nagy örömére Kanada és az Egyesült Államok legjobbjai csapnak össze. Az ütközet végkimenetele megjósolhatatlan, bármelyik együttes nyerhet, legfeljebb az szolgálhat valamelyest kapaszkodóul, hogy a csoportküzdelmek során a déli szomszéd gárdája 5-3-ra verte a vendéglátók nemzeti csapatát.

A finálé - és a maratoni sífutás - eredménye sem változtat már azon a tényen, hogy a XXI. téli olimpia éremtáblázatán Kanada végez az élen, csak az a kérdés, hogy mekkora előnnyel lesz első.

A vendéglátók ugyanis a befejező két szám előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a 13 aranyukkal, amihez még 7 ezüst és 5 bronz is társul. A dobogón - 86-ból 84 versenyszám után - Németország a második (10, 12, 7), s az Egyesült Államok a harmadik (9, 14, 13), vagyis itt még előfordulhat helycsere.