3D-s játékgépet készül megjelentetni a Nintendo

Vágólapra másolva!
A Nintendo DS legújabb változatán térhatású grafikát láthatnak majd a felhasználók, aminek az élvezetéhez nem kell semmilyen speciális szemüveg.
Vágólapra másolva!

A japán konzolgyártó a hordozható, két képernyős - egy hagyományos és egy érintős - játékgépéből, a DS-ből készít térhatású grafikával ellátott változatot egy éven belül - írja a Computerworld. A miniatűr játékgép különlegessége az lesz, hogy a speciális effektusok élvezetéhez a játékosoknak nem kell majd szemüveget viselniük, de a cég egyelőre nem árulta el, milyen technológiát alkalmaz majd a 3D-s változathoz, további részleteket a következő, nyár elején megnredezésre kerülő E3 játékexpóra ígértek róla.

A DS a világ legnépszerűbb hordozható játékgépe, amely ötletesen vonta be a játékélménybe az érintőképernyős technológiát öt évvel ezelőtti megjelenésekor. A modellből azonban hiába jelent meg több változat is (vékony és nagy méretű), amelyekből változatlanul milliószámra adnak el minden hónapban világszerte, a DS már egyre kevésbé kelendő, így érett a technológiai újítás.