Teljesen átalakul a 3-as BMW

Vágólapra másolva!
Két év múlva mutatkozik be a piacon az új 3-as BMW, amelyből GT is készül majd. Kiderült, hogy az 1-es sorozat vásárlóinak nyolcvan százaléka azt hiszi, elsőkerék-hajtású autót vezet.
Vágólapra másolva!

Új, állítólag gyári eredetű információk, de független grafikák bukkantak fel az új 3-as BMW-ről, amely várhatóan 2012-ben mutatkozik be a nagyközönségnek. Úgy tudni, hogy a teljesen megújuló formatervet a tavaly bemutatott 5-ös alapján készítik el, a tengelytáv megnyúlik, ennek ellenére az autó könnyebb lesz elődjénél.

Négy helyett öt változat készül majd, a szedán, kombi, kupé és kabrió mellett lesz egy ferdehátú, kétajtós Gran Turismo is, amely hasonlít majd az 5-ös GT-változatára. Új tetőt kap a kabrió, a nehéz acélt vászonfedélre cserélik, így javítva a vezetési élményt.

Kisebb, turbós négyhengeres motorok válthatják az aktuális hathengereseket, az M3 viszont kivételt jelent: duplaturbós V8-as és elektromotort kap, vagyis hibriddé alakul át. Más források hathengeres, 450 lóerős motorról és a szedán verzió búcsújáról írnak, abban viszont egyeznek az értesülések, hogy minden 3-asban alapfelszerelés lesz a start-stop rendszer.

v

Nagy felhördülést okozott a rajongók körében a BMW bejelentése, mely szerint a jövőben elsőkerék-hajtású modellt is készít majd a márka. Norbert Reithofer vezérigazgató most egy friss felméréssel indokolta a döntést, ennek eredménye szerint az 1-es sorozat vásárlóinak nyolcvan százaléka úgy gondolja, hogy elsőkerék-hajtású autót vezet. Reithofer szerint meglepetés volt az eredmény, egyszersmind jó hír is, a BMW olvasatában ez azt jelenti, hogy az ügyfelek elfogad(ná)nak egy elsőkerekes modellt.