Lemondatta költekező minisztereit Sarkozy

Vágólapra másolva!
Pénzügyi botrányok miatt kellett távoznia két miniszternek Franciaországban - írja a BBC. Nicolas Sarkozy azért menesztette két miniszterét, mert közpénzből költekeztek.
Vágólapra másolva!

Lemondott Alain Joyandet fejlesztési és Christian Blanc Párizsért felelős miniszter Franciaországban - írja a BBC. A két minisztert Nicolas Sarkozy francia államfő, és Francois Fillon miniszterelnök szólította fel a távozásra miután kiderült, hogy állami pénzből költekeztek. Joyandet 116 500 eurót (33.2 millió forint) költött egy magánrepülő bérlésére, amivel a karibi térségbe utazott, Blanc pedig 12 000 eurót (3.4 millió forint) vert el szivarokra.

Sarkozy korábban arra utasította a miniszteriet, hogy erőteljesen fogják vissza költekezésüket. A kormányszóvivő szerint az államfő és a miniszterelnök levonta a tanulságot, miszerint a francia nép nem fogadja el ezt a magatartást, így megkérték a minisztereket, hogy mondjanak le.

Sarkozy korábban lemondta a hagyományosan az Élysee palotában megtartott Bastille-napi kerti partit is, arra hivatkozva, hogy az embereket aggasztja az állami költekezés, miközben nekik folyamatosan takarékoskodniuk kell.