Megkétszereződött a halálozások száma a forró füst lepte Moszkvában

Vágólapra másolva!
Kétszeresére emelkedett a halálozások száma Moszkvában, amelyet hőhullám és erdőtüzek füstje egyaránt sújt. Az orosz főváros tiszti főorvosa szerint egyre kevesebb a férőhely a halottasházakban. A meteorológusok szerint csütörtökig kitart a forróság.
Vágólapra másolva!

Kétszeresére emelkedett a halálozások száma az orosz fővárosban, ahol hetek óta tart a kánikula, és amelyet a térségben tomboló erdőtüzek miatt napok óta sűrű füstköd lep be. Erről Andrej Szelcovszkij moszkvai tiszti főorvos számolt be hétfőn. "Egy átlagos napon 360-380 haláleset történik, de jelenleg ez az érték eléri a 700-at" - idézte a BBC.

Azt nem közölte, hogy milyen időszakban vizsgálták a halálozások számát, de korábban arról érkeztek hírek, hogy júliusban Moszkvában 30-50 százalékkal nőtt a halálozások száma az előző évi adatokhoz képest.

Szelcovszkij szerint a városban lévő halottasházakban 1500 holttestet tudnak elhelyezni, de már csak 200 szabad helyük van. A moszkvai tiszti főorvos szerint fokozza a gondokat, hogy sok gyászoló három napon túli tárolásra kér engedélyt.

A városban még hétfőn is a megengedett érték kétszerese volt a levegő szénmonoxid tartalma a város térségében dúló erdő és bozóttüzekből származó füst miatt, amit a kánikula is súlyosbít. A meteorológusok szerint csütörtökig kitart a forróság Moszkvában.