Razziáztak a Google-nál Szöulban

Vágólapra másolva!
A dél-koreai rendőrség házkutatást tartott a Google szöuli képviseletén a cég Street View szolgáltatását érintőt wifis adatgyűjtési eset kapcsán.
Vágólapra másolva!

A Google nemrégiben ismerte be, hogy a Street View nevű, utcák virtuális bejárását biztosító szolgáltatásának felvételeit készítő autók a helyi wifi-hálózatokról is adatokat gyűjtöttek. A cég érvelése szerint egy hiba során került sor a hálózati információk tömeges begyűjtésére, amelyre elsőként német adatvédelmi szakemberek bukkantak rá a vállalattól ellenőrzésre bekért adatok elemzése során.

Miután a Street View-felvételek a világ számos városában készültek, a Google tevékenysége kapcsán több országban vizsgálatok indultak. A dél-koreai rendőrség gyanúja szerint a keresőcég jogtalanul gyűjtött és tárolt adatokat wifi-hálózatokról, s a nyomozás részeként keresték fel a cég központját, ahol többek közt merevlemezeket és az ügyhöz kapcsolódó dokumentumokat foglaltak le.

A rendőrség az adathordozók és az iratok vizsgálatát követően a Google koreai alkalmazottait is kihallgatja majd. A keresőcég szóvivője úgy nyilatkozott, mindenben együttműködnek a hatóságokkal a vizsgálatok során.