Videó: a Nordschleifén tesztelik a BMW M5-öst

Vágólapra másolva!
Aki azt hiszi, hogy a pörgős V10-es motor V8-asra cserélésével búcsút mondhatunk az M5-ös BMW lúdbőröztető motorhangjának, az nagyot téved. Kattintson a videóért!
Vágólapra másolva!

Közeleg az F10-es 5-ös BMW sportváltozatának bemutatója, amit az árul el, hogy egyre kevesebb álcázással végzik az M5 tesztelését a Nürburgringen. A lenti videóból kiderül, hogy ugyan másfajta hangja lesz az új verziónak, de épp elég vérpezsdítő lesz ez is.

Eddig annyi biztosat tudunk az autóról, hogy a motorja az X5 M-ből és az X6 M-ből ismert 4,4 literes, duplaturbós V8-as lesz, amely könnyebb, erősebb és takarékosabb a régi ötliteres V10-esnél. Legalább 560, de az is lehet, hogy akár 600 lóerős teljesítményre húzzák föl a motort, amelynek ereje valószínűleg egy hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül jut majd el a hátsó kerekekre. Korábban arról is pletykáltak, hogy a Forma-1-es KERS-hez hasonlatos hibrid technológia is helyet kap a valaha készített legerősebb M5-ösben, de erre még nem vennénk mérget.

Vélhetően a januári Detroiti Autószalonon, vagy a márciusi Genfi autószalonon mutatják be hivatalosan az autót, amelyből később kombi is lesz.