Robbanások a svéd fővárosban, egy ember meghalt

Vágólapra másolva!
Egy ember meghalt, két másik pedig megsérült Stockholmban, amikor két robbanás történt a város központjában, egyelőre tisztázatlan körülmények között. A TT svéd hírügynökség közölte, hogy előzetesen figyelmeztették a merényletre, és azt az afganisztáni svéd jelenléttel hozták összefüggésbe.
Vágólapra másolva!

Két robbanás történt szombat délután a svéd fővárosban, egy ember meghalt, egyelőre tisztázatlan körülmények között. Először egy autó robbant fel egy forgalmas bevásárlóutcában, majd nem sokkal később a közelben egy másik robbanás is történt. Az AP hírügynökség tájékoztatása szerint a második robbanás után a helyszínen egy holttestet találtak.

A mentőszolgálat szóvivője szerint a felrobbant gépkocsiban gáztartályok voltak, de a robbanás oka egyelőre nem ismert. A rendőrség robbantási szakértőket küldött a helyszínre. A svéd újságok egy égő fehér autóról tettek közzé képeket.

A TT hírügynökség szombat éjszakai közlése szerint szerkesztőségük e-mailben kapott előzetes figyelmeztetést, akárcsak a svéd rendőrség, de csak alig tíz perccel a két robbantás előtt.

Az elektronikus üzenethez svéd és arab nyelvű hangfájlt csatoltak, melyet Svédországhoz és a svéd néphez intéztek. Abban a Mohamed próféta karikatúráival kapcsolatos svéd hallgatásról, illetve az afganisztáni svéd jelenlétről beszéltek, valamint az iszlám elleni háború és a próféta gyalázásának beszüntetésére szólítottak fel.