Vágólapra másolva!
Érdekes összeállításban játszott a Barcelona labdarúgócsapata a vasárnapi, Levante elleni bajnokin. Mivel Carles Puyol sérülés, Gerard Piqué pedig eltiltás miatt nem léphetett pályára, így a védelem tengelyében Eric Abidal partnere az alaphelyzetben középpályás Sergio Busquets volt. Pedig a kispadon ott ült az argentin Gabriel Milito, aki vérbeli középhátvéd, Josep Guardiola azonban ennek ellenére sem őt jelölte a kezdők közé.

Mindez jelzi, hogy a karrierje során rengeteg sérüléssel bajlódó bekk nem sok játéklehetőségre számíthat, márpedig Milito szeretne visszakerülni a válogatottba. A középhátvéd célja, hogy ott legyen a nemzeti csapatban a nyári Copa Américán, amelyet Argentínában rendeznek, éppen ezért a hírek szerint jelezte a Barca vezetőségének, hogy adják kölcsön egy olyan klubnak, ahol rendszeresen pályára léphet.

A 30 esztendős Milito játéktudását senki sem vonja kétségbe, ám sérülékenysége kockázatot jelent, így komoly érdeklődés nincsen iránta. Az ősszel kapcsolatba hozták ugyan a Schalkéval, de ebből semmi sem realizálódott, a legfrissebb hírek szerint pedig a Genoa csapna le rá.

Valószínűbb, hogy ha a Barca valóban elengedi, akkor valamelyik argentin egyesületben folytathatja: egykori csapata, az Independiente állítólag szívesen kölcsönvenné, ráadásul így a Libertadores-kupában is szerepelhetne.

További átigazolási hírek:

A Schalke perui csatára, Jefferson Farfán egy hazai lapnak nyilatkozva kijelentette, hogy januárban távozik Gelsenkirchenből, mert jobb ajánlatot kapott egy másik egyesülettől.

A Manchester City paraguayi támadója, Roque Santa Cruz kölcsönbe visszakerülhet korábbi csapatához, a Blackburn Rovershez.

Az Utrecht csatárát, Ricky van Wolfswinkelt a Liverpool és a Napoli is szeretné megszerezni.

Az Atlético Madrid argentin klasszisa, Sergio Agüero 2014-ig meghosszabbította szerződését.

A Manchester City edzője, Roberto Mancini bejelentette, hogy a klub megegyezett a Wolfsburggal Edin Dzeko megvételéről.

A Valencia közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Lorient francia válogatott csatárát, Kevin Gameirót. A Brescia kölcsönvette a Juventus fiatal támadóját, Davide Lanzafamét.

www.global-soccer.eu