Minimálisra csökkent az OTP részesedése az econet.hu-ban

Vágólapra másolva!
A korábbi 15 százalékos részesedésről 0,1 százalékra csökkent az OTP Bank tulajdona az econet.hu-ban, miután több, mint 7 millió részvényétől megvált a pénzintézet.
Vágólapra másolva!

Az OTP Bank tulajdonában lévő econet.hu részvények száma 7 millió 310 ezerről 60 ezerre csökkent egy szerdai adásvételi ügylet következtében - közölte a bank a BÉT honlapján csütörtökön. Az OTP Bank Nyrt. econet.hu Nyrt.-ben lévő befolyása ezzel 0,1 százalékra csökkent.

A bank 2009 novemberében jelentette be, hogy 14,65 százalékos befolyást szerzett az econet.hu Nyrt.-ben, miután megvette a cég 7,25 millió részvényét. Az econet.hu akkori tájékoztatása szerint az OTP Bank részvényvásárlására nem befektetési céllal, hanem "befektetési
szolgáltatási tevékenység keretében, ügyfél részére nyújtott szolgáltatás céljából" került sor július 20-án.

Az econet.hu az idén január 27-én azt közölte, hogy 100 forintról 1000 forintra módosítja részvényeinek névértékét, és
cégnevét is megváltoztatná. A Budapesti Értéktőzsde "A" kategóriájában jegyzett econet.hu február 28-ra rendkívüli közgyűlést hívott össze, amelynek napirendjén szerepel a cégnév módosítása. Az indoklás szerint a "vezérszónak" is célszerű volna kifejeznie az alapvetően média-fókuszú tevékenységet. A dokumentum ugyanakkor nem tartalmaz javaslatot az új névre.

Az econet.hu részvények csütörtök délután 88 forintot értek a
tőzsdén, 1 forinttal kevesebbet, mint szerdán záráskor. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyamuk 131 forint, a legalacsonyabb 89 forint volt.