Vágólapra másolva!
Meglopták a szlovákiai világbajnokságon szereplő dán jégkorongozókat a pozsonyi Tatra szállodában. Az okozott kár étéke mintegy 35 ezer euró - közölte a helyi rendőrség.

Az ismeretlen tettes szombaton kora este hatolt be 13 hotelszobába, ahonnan elsősorban laptopokat, iPod-okat és iPad-okat, parfümöket, napszemüvegeket és készpénzt vitt el.

A felkeresett szobákban dán jégkorongozók és VIP-vendégek, illetve egy finn házaspár lakott. A lopást csak késő este vették észre, amikor a játékosok visszatértek a stadionból a szobáikba.

A dán válogatott vezetése azonnal tájékoztatta az esetről a Nemzetközi Jégkorong Szövetséget (IIHF). Kim Pedersen, dán menedzser szerint a csapatot ért kár értéke mintegy 35 ezer euró. A finn házaspárnak egyebek között 1550 eurója tűnt el készpénzben. A dánok ugyanakkor közölték: még fontos mérkőzés áll előttük, ezért nem kívánnak nyilatkozni az ügyben a sajtónak. Hétfőn Pozsonyban a házigazda szlovákokkal mérik össze tudásukat.

"Rendkívüli módon bánt minket a kialakult helyzet. Azonnal felhívtuk az összes érintett szállodát, hogy erősítsék meg a belső ellenőrzéseket és felügyeletet. A eset már a rendőrség kezében van, reméljük sikerül megtalálni a tettest" - jelentette ki Igor Nemecek, a szervezőbizottság elnöke rendkívüli sajtóértekezleten vasárnap.

A Tatra luxusszálló vezetése biztosította a kárvallottakat, hogy veszteségeiket maradéktalanul megtéríti. Frantisek Peczár, pozsonyi rendőrségi szóvivő a lopás tényét megerősítette. Szerinte a tettest háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetés fenyegeti.