Részesedést szerez egymásban a CIG Biztosító és Demján Sándor bankja

Vágólapra másolva!
Hétfőn aláírták a szándéknyilatkozatot, amely szerint kisebbségi részesedést szerez egymásban a CIG Biztosító és a Gránit Bank. A részletekről a következő harminc napban állapodnak meg.
Vágólapra másolva!

Kisebbségi részesedést szerez egymásban a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. és a Gránit Bank Zrt. - jelentette be a CIG a BÉT honlapján hétfőn. A két társaság 2011. május 30-án írta alá a szándéknyilatkozatot. A CIG és a Demján Sándor tulajdonában lévő Gránit Bank április 27-én együttműködési megállapodást kötött, amelynek alapján összehangolják tevékenységüket a lehetséges szinergiák kihasználása érdekében.

A két fél a közlemény szerint széleskörű pénzügyi együttműködés kialakítására törekszik egymással, amely részeként határozott céljuk a közös termékfejlesztés, azon belül innovatív termékek és szolgáltatások kialakítása.

A közlemény szerint a kisebbségi részesedés mértékéről, annak megszerzési módjáról és feltételeiről rendelkező stratégiai megállapodást 30 napon belül kívánják kidolgozni és aláírni.

A két fél megkezdte a Brokernet által forgalmazott, és a Gránit Bankkal közösen továbbfejlesztett "Signum Befektetési Egységhez Kötött Életbiztosítás" és a hozzá kapcsolódó, a KKV ügyfélkör által kizárólag a Gránit Banktól igényelhető "Signum Forgóeszköz" hiteltermék közös értékesítését. A Gránit Bankot egy éve alapították, akkor Demján Sándor azt mondta, hogy szándékai szerint a magyar kkv-k hitelezése lesz a küldetése.