Az interneten hirdetett potencianövelők többsége hamis

Vágólapra másolva!
Az interneten hiredetett potencianövelők közt többségben vannak a hamisított termékek. Elsősorban a harmincas, stressz és szorongás miatt merevedési zavarral küzdő férfiakra jellemző, hogy az orvos felkeresése helyett inkább potencianövelőt vásárolnak a weben.
Vágólapra másolva!

Bár a szexet a férfiak és a nők is az élet egyik nagyon fontos területének tekintik, a férfiak 58, a nőknek pedig 64 százaléka elégedetlen a szexuális életével - derült ki egy gyógyszergyár 9 országra (Közép- és Kelet-Európára, Izraelre és Törökországra) kiterjedő kutatásából. A Sexual Health and Overall Wellness Survey (SHOW, Szexuális Egészség és Általános Jólét) felmérésből az is kiderült, hogy a potenciazavarokkal küzdő férfiak 11 százaléka fordul csak orvoshoz.

A statisztikák szerint a minimális, a közepesen súlyos és a teljes impotencia együttesen a 40 és 70 év közötti férfiak mintegy felét érinti. A merevedési zavar a húszas éveikben járó férfiak 8 százalékánál, az 50-esek 22 százalékánál, a 60-asok 30 százalékánál és a 70-esek 37 százalékánál jelentkezik.

A fiatalok orvos helyett inkább a weben keresnek potencianövelőt

A stressz és a szorongás okozta erektilis diszfunkció egyre fiatalabbaknál, már a 30-as korosztálynál is gondot okoz. A felmérés szerint ők azok, akik hajlamosak bagatellizálni a problémát, és orvos nélkül, az interneten keresni a megoldást.

A gyógyszergyártó szerint azonban az internetes honlapokon hirdetettek közt többségében hamis potencianövelők vannak. Rendes gyógyszer-kereskedelmi forgalomban a hamis potencianövelők előfordulása fejlett országokban 1, fejlődő országokban 10 százalék körül van.

A hamisítványok jellemzői, hogy vagy nem tartalmazzák a feltüntetett hatóanyagot, vagy alacsonyabb, esetleg sokkal magasabb dózisban található meg bennük, mint a lekoppintott termékben. Előfordul olyan is, hogy a hatóanyag szennyezett, vagy más anyaggal helyettesítik: Magyarországon is foglaltak már le olyan hamis potencianövelőt, amely amfetamint vagy LSD-t tartalmazott. Angliában azonban már olyan szennyezett potencianövelőre is akadtak, amelyben patkányméreg volt.