Robbanótöltetek tűntek el egy fegyverszállító vonatról Romániában

Vágólapra másolva!
Rakétákra szerelhető robbanótöltetek tűntek el rejtélyes módon a hétvégén Romániában egy olyan fegyverszállító vonatról, amely Bulgáriába tartott. Elképzelhető az is, hogy ócskavas tolvajok vitték el a robbanótölteteket, amelyek rakéták nélkül nem jelentenek veszélyt.
Vágólapra másolva!

Robbanótöltetek tűntek el a hétvégén egy fegyverszállító vonatról Romániában. A vasárnapi híradások bírói jelentésekre hivatkozva tudni vélték, hogy a fegyverszállító szerelvény a Brassó megyei Zernyestben működő fegyvergyárból indult Bulgáriába. Az amúgy hivatalos papírokkal rendelkező exportárut szállító vonatot csendőrök őrizték. A szerelvény a bolgár határig állítólag háromszor állt meg, és amikor a Giurgiu megyei stanesti-i állomásra érkezett, az ottani alkalmazottak észrevették, hogy az egyik vagonról hiányzik a pecsét.

Szombaton délután a csendőrök és a rendőrök megvizsgálták a vagon rakományát, és kiderült, hogy a vonatról eltűnt négy, egyenként 16 rakétatöltetet tartalmazó láda. A bukaresti katonai ügyészség vizsgálatot indított az ügyben. A védelmi minisztérium közölte, hogy nincs köze ezekhez a fegyverekhez, ügyészségi források szerint magánjellegű exportszállítmányról volt szó, és nem kizárt, hogy ócskavas tolvajok követték el a lopást.

A rendőrség fokozott közúti ellenőrzéseket végez most Giurgiu megye egész területén. A román belügyminisztérium szóvivője szerint ugyanakkor a robbanófejek önmagukban nem jelentenek veszélyt, mivel csak rakétákra szerelve lennének működőképesek.