Vágólapra másolva!
A Villarreal együttese az előző idényben a negyedik helyet szerezte meg a spanyol labdarúgó-bajnokságban, vagyis a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat. A klub ennek megfelelően igyekszik erősíteni, hiszen máris megvette Javier Camunast az Osasunától, illetve a kolumbiai válogatott Cristián Zapatát az Udineséből. A csatársorban azonban nagy a kérdőjel: a gárda olasz támadóját, Giuseppe Rossit a Juventus csábítja, és ha távozik, akkor a helyére is kell venni valakit.

Úgy tűnik a Villarrealnál gondoltak erre az eshetőségre is, mert olasz lapértesülések szerint a spanyolok bejelentkeztek a Fiorentina játékosáért, Alberto Gilardinóért.

29 esztendős, rutinos csatár elégedetlen azzal, hogy a violák sorozatban második idényben lemaradtak az európai kupákról, éppen ezért váltani szeretne, és a Villarreal ajánlata megfelelő lenne a számára: a spanyol klub évi hárommillió fizetést kínál neki. Ami a két egyesületet illeti, közöttük már nem lesz olyan egyszerű a megállapodás, mivel a spanyolok állítólag tizenkét millió eurót adnának érte, a Fiorentina viszont tizennyolcat szeretne kapni.

A firenzeieik három éve 15 millió euróért vették meg, és mivel a focista szerződése 2013-ig érvényes, így a violák vannak kedvezőbb alkupozícióban.

A Villarrealtól távozott az amerikai válogatott csatára, Jozy Altidore is, a legutóbb a török Bursaspornak kölcsönadott játékost, a holland AZ Alkmaar igazolta le.

További átigazolási hírek:
A BBC értesülései szerint a Chelsea ajánlatot tett az Anderlecht fiatal csatáráért, Romelo Lukakuért. A Tottenham érdeklődik a Manchester City togói támadója, Emmanuel Adebayor iránt, aki tavasszal kölcsönben a Real Madridban szerepelt.

Az Atlético Madrid megszerezte az élvonalból kiesett Deportivo csatárát, Adrián Lópezt. A Borussia Mönchengladbach a japán Kashiwa Reysol támadójával, Ocu Jukival erősített.

A Lazio uruguayi kapusa, Fernando Muslera a Galatasarayba szerződött. A Bologna kölcsönvette a Genoa csatárát, Roberto Acquafrescát.

www.global-soccer.eu