Végrehajtás indulhat a Saab ellen

Vágólapra másolva!
A Saab mintegy 620 ezer dolláros adósságot halmozott fel két beszállítójával szemben, ezért a cégek a svéd hatóságokhoz fordultak. Ha augusztus 17-ig nem fizet, végrehajtási eljárás indulhat a csőd szélén lavírozó autógyár ellen.
Vágólapra másolva!

A Bloomberg beszámolója szerint a Saab két beszállítójával szemben halmozott fel nagyobb tartozást: mintegy 620 ezer dollárnyi kifizetetlen számlája van a norvég Kongsberg Automotive AB-val és a svéd Infotiv AB-val szemben, ezért a két társaság a svéd adósságbehajtó hivatalhoz fordult. Ha augusztus 16-ig, azaz a mai napig nem fizet a Saab, akkor végrehajtási eljárás indulhat ellene, mely során zárolják a bankszámláit.

A gyártás jelenleg is áll a Saabnál, ennek oka, hogy a beszállítók már nem küldenek alkatrészeket, és a béreket sem tudják kifizetni, a júliusi juttatásokat péládul részvényeladásokból próbálják fedezni.

A Saab kedden jelentette be, hogy anyagi okok miatt nem vesz részt a szeptember közepén kezdődő Frankfurti Autószalonon, a legnagyobb, kétévente megrendezett autós seregszemlén.