Maláriaveszélyre figyelmeztetik a Görögországba tartó turistákat

Görögország, maláriát terjesztő szúnyogok, szúnyogirtás
Vágólapra másolva!
A Peloponnészoszi-félszigeten június óta hat maláriás beteget regisztráltak, ezért a román Egészségügyi Minisztérium fertőzésveszélyre figyelmeztette a Görögországba utazó turistákat. Egy román állampolgár már el is kapta a maláriát görögországi tartózkodása idején.
Vágólapra másolva!

Maláriás megbetegedéseket regisztráltak Görögország déli részén, ami az oda utazó turistákra is veszélyes lehet - közölte a Transindex magyar nyelvű romániai hírportál szerint a román egészségügyi minisztérium. A tárca közleményben hívta fel a Peloponnészoszi-félszigetre utazók figyelmét, hogy a lehetséges fertőzések elkerülése érdekében fordítsanak fokozott figyelmet a szúnyogcsípések elkerülésére és a szúnyogriasztó készítmények használatára.

A közlemény szerint a görög egészségügyi hatóságok júniustól mostanáig összesen hat maláriaesetet regisztráltak Görögország déli részén. Romániában szintén találtak egy maláriás beteget, aki vélhetően Görögországban fertőződőtt meg. A megbetegedett román állampolgár ugyanis korábban két hónapig tartózkodott Görögország érintett részén.

A páciens állapota stabil, nincs életveszélyben. A maláriás megbetegedések száma Görögországban is alacsony, ezért az odautazóknak nem ajánlott megelőző gyógyszeres kezelésen részt venniük - tették hozzá. A görög betegségfelügyelő központ fokozottan ellenőrzi a maláriagyanús eseteket, ugyanakkor a helyi hatóságok intézkedéseket tettek a szúnyogpopuláció számának csökkentése érdekében is - írja a Transindex.