Lázár tárgyalna az ajánlószelvények számának csökkentéséről

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője a készülő választási törvényről azt mondta, a tervek szerint az országgyűlés honlapján elérhető lesz, hogy a képviselő mikor, hol és mennyit tankolt az üzemanyag-kártyájával. Lázár János, aki a köztévében és a közrádióban is beszélt reggel, elmondta, hogy szerinte a köznevelési törvény lesz a legfontosabb jogszabály, amelyet a parlament idén elfogad. Lázár beszélt a határon túliak választójogáról és az IMF-tárgyalásokról is.
Vágólapra másolva!

Ha javaslat érkezik, készek vagyunk megtárgyalni az induláshoz szükséges ajánlószelvények tervezett számának a csökkentését - jelentette ki Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a képviselők választásáról szóló törvényjavaslatról. A javaslat szerint az induláshoz ezerötszáz ajánlószelvényre lenne szükség. A parlamenti képviselők javadalmazásának átalakuló rendszeréről megjegyezte, hogy a tervek szerint az országgyűlés honlapján elérhető lesz, hogy a képviselő mikor, hol és mennyit tankolt az üzemanyag-kártyájával.

Lázár János a köztévé Ma reggel című műsorában is beszélt, azt mondta, nem az a kérdés, ki nyeri a választást, hanem az, hogy aki nyer, képes legyen világos felhatalmazással kormányt alakítani - fogalmazott.

Arról, hogy alkotmányossági aggályokat vethet fel, hogy a határon túli magyaroknak csak egy szavazatuk lenne, mivel csak listára voksolhatnának, Lázár János azt mondta: az "alkotmányosság és a realitás kérdése merül fel, mert lehet, hogy ez valóban felvet alkotmányossági kérdéseket, de abban biztos, hogy a magyar társadalom ma ennél többet nem tud elfogadni".

A Fidesz frakcióvezetője beszélt arról is, hogy szerinte a köznevelési törvény lesz a legfontosabb jogszabály, amelyet a parlament idén elfogad, ugyanis harminc évre meghatározza Magyarország sorsát. Lázár János a legfontosabb célnak azt nevezte, hogy a törvény lehetővé tegye a felzárkózást.

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tervezett együttműködésről Lázár azt mondta, hogy a gazdasági növekedéshez szükség van bizonyos védőgaranciákra, amelyeket mások mellett az IMF is képes biztosítani. Lázár szerint azonban ez nem azt jelenti, hogy másokkal ne kellene tárgyalni. Közölte: frakciótársával, Rogán Antallal együtt ő is megbeszélést folytatott a Magyarországon tartózkodó IMF-delegációval, amelyen téma volt egyebek mellett a gazdasági növekedés és az ország átalakítása.