Csaló webáruházat zárt be a rendőrség

Vágólapra másolva!
Egy ismert német internetes áruház nevét használta, de a megrendelt és előre kifizetett termékeket sosem szállította le ügyfeleinek egy csalók által üzemeltetett, pénteken bezárt webbolt, amelyen olcsón kínáltak vásárlásra háztartási gépeket.
Vágólapra másolva!

A Bolthely.hu/Redcoon címen elérhető webáruház működtetői ellen a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) tett feljelentést a rendőrségen azt követően, hogy több fogyasztó is jelezte, hogy a vételár átutalását követően nem kapta meg az ott megrendelt terméket.

A csalók által működtetett webes bolt a Bolthely.hu szerverein működött, amelynél saját internetes üzletet lehet bérelni, a szolgáltató a rendőrség kérésére pénteken felfüggesztette a csaláshoz felhasznált virtuális üzletet. Az NFH-t elsőként megkereső panaszos szombaton rendelt meg egy hűtőszekrényt a hamis Redcoon oldalon, átutalta annak vételárát, de a terméket nem kapta meg, a honlapon megadott címeken pedig senkit sem tudott elérni. A rendőrség mellett a fogyasztóvédelmi hatóság is vizsgálatot indít az internetes csalás nyomán.

Korábbi cikkünkből megtudhatja, mire kell figyelni az internetes vásárlás során a hasonló átverések elkerülése érdekében.