Holokauszt-túlélő világpolgárról szól az HBO új dokumentumfilmje

Vágólapra másolva!
A magyar HBO december 22-én mutatja be saját gyártású dokumentumfilmjét, az Egyéletes kaland-ot, amely Thomas Beck nem mindennapi élettörténetét tárja a nézők elé. 
Vágólapra másolva!

December 22-én 21.20-tól látható az HBO-n a csatorna legújabb dokumentumfilmje, amely a felvidéki származású, jelenleg Ausztráliában élő Thomas Beck történetét meséli el. A férfit a második világháború idején egy budapesti gyűjtőtáborba vitték, ahonnan megszökött, és egy évig bujkált Európában - ezután Libanonban és Las Vegasban is élt, miközben elfogyasztott hat feleséget és körülbelül ötezer liter vodkát. Beck számára az élet időskorára is tartogatott kalandot, hatvan év elteltével ugyanis - éppen a filmnek köszönhetően - rátalált a gyűjtőtáborban hagyott szerelmére is.

HBO

Az HBO Magyarország 2009-ben kezdett el saját dokumentumfilmeket gyártani, elsőként egy francia pornófilmrendezőt és producert mutatott be (A Pierre Woodman-sztori), majd a plasztikázott hölgyek számára rendezett szépségversenyen forgatott (Miss Plastic). A későbbiekben egy hegedűs testvérpár, roma zsaruk, bevándorlók és a Baltazár Színház is a csatorna fókuszába került. Az Egyéletes kaland csak annyiban tér el az említett alkotásoktól, hogy rendezője nem magyar: a filmet egy brit alkotópáros, Sam Lawlor és Lindsay Pollock jegyzi.