Nem adtak nyugtát a szilveszteri dudaárusok a revizoroknak

Vágólapra másolva!
Egyszer sem adtak nyugtát a szilveszterkor ellenőrzést végző adóellenőröknek a dudaárusok - ezt tapasztalták a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. Összesen egymillió forint bírságot szabtak ki a múlt év utolsó napján.
Vágólapra másolva!

Az alkalmi dudaárusok nem számítottak ellenőrzésre szilveszter éjszakáján, biztos azt gondolták, ilyenkor nem dolgoznak az adóellenőrök, de tévedtek - áll a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében. Az év utolsó napján feltárt mulasztások miatt egymillió forint bírságot szabtak ki, egyszer pedig telephely bezárást is elrendeltek.

A NAV közép-magyarországi igazgatóságának munkatársai szilveszter éjjelén több szabadtéri helyszínen is ellenőriztek. Az utcai árusok egy esetben sem adtak nyugtát, de volt olyan, aki egyáltalán nem tartott magánál nyugta- vagy számlatömböt. Az egyik utcabálon például egy furgonból perecet, sört és jövedéki termékeket kínáló magánszemélyt kaptak azon az ellenőrök, hogy nyugtaadás elmulasztásával próbálja eltitkolni szilveszteri bevételeit az adóhatóság elöl.

A revizorok az ellenőrzések idejére egy belvárosi parkolóban hagyták a kocsijukat. Amikor hajnalban az őrzött parkolóba mentek érte, hiába várták a bizonylatot a parkolási díj után. "Tekintettel arra, hogy ez az adózó fél éven belül már másodszor mulasztott el nyugtát adni az ellenőröknek, a bírság kiszabásán felül a telephely tizenkét napra történő bezárásáról is intézkedett az adóhatóság" - közölte a NAV.