Nem kerül boltokba a Steve Jobs akciófigura

jobs baba
Vágólapra másolva!
Az Apple társalapítójának akciófigura mását piacra dobni tervező cég bejelentette, hogy a számítógépgyártó cég és Steve Jobs családjának nyomása hatására végül nem fogják piacra dobni az ikonikus vezető képmását tartalmazó figurát.
Vágólapra másolva!

Az In Icons nevű cég néhány héttel ezelőtt külön honlapot nyitott a terméknek, amelyen képgalériát is közöltek a 30 centiméter magas, részletesen kidolgozott, és az Apple egykori vezetőjééhez hasonló ruhába - pulóverbe és farmerbe - öltöztetett figuráról.

Steve Jobs akciófigura mását az eredeti tervek szerint februárban dobták volna piacra 99 dolláros, vagyis mintegy huszonnégyezer forintos áron. Bár a honlapon a játékfigura az Apple különböző ikonikus termékei, például egy iPad, vagy az első Macintosh számítógép mellett pózolt, ezek nem jártak volna hozzá. A gyártást tervező cég hétfőn közleményt tett közzé a figura honlapján, amelyen Steve Jobs tevékenységét méltatják. A cég az üzenetben azt is kifejti, hogy a játékkal nem volt szándékuk megsérteni sem az elhunyt Apple-vezér emlékét, sem az Apple-rajongókat és Jobs családját sem.

Az In Icons közlése szerint Jobs családja nem adta áldását a figura piacra dobásához, az Apple pedig perrel fenyegette meg a céget, ezért a cég leállította a figura gyártását és azt egyáltalán nem fogja piacra dobni.

Forrás: In Icons
Forrás: In Icons