Bosszúból lelőtte az Interpol honlapját az Anonymous

Vágólapra másolva!
Kedd délután és éjjel túlterheléses támadással elérhetetlenné tette az Interpol honlapját az Anonymous hackercsoport azt követően, hogy a hatóságok bejelentették, hogy szervezet huszonöt feltételezett tagját tartóztatták le a világ több országában.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi rendőri szervezet kedden délután jelentette be, hogy a világ négy országában, Argentínában, Chilében, Kolumbiában és Spanyolországban az Anonymous hacktivista csoport huszonöt állítólagos tagját vették őrizetbe a hatóságok.

Nem sokkal a bejelentést követően az Interpol honlapja elérhetetlenné vált egy túlterheléses támadás miatt, bár szerda reggelre az oldal újból működőképessé vált. Az Ars Technica amerikai technológiai hírportál szerint az Interpol egy "Leleplezés" nevű hadművelete keretében segítette az ismeretlen kilétű hackerek kézre kerítését. Az akció részeként a négy ország rendőrségei tizenöt város negyven helyszínén összesen kétszázötven, valószínűleg a hackerek által használt eszközt - többek között mobiltelefonokat és számítógépeket - foglaltak le.

Az Associated Press hírügynökség úgy tudja, hogy a letartóztatott hackereket honlapok megváltoztatásával vádolják, amelyért 541 naptól akár öt évig terjedő szabadságvesztésre ítélheti őket a bíróság.