Októberben debütálhat a Windows 8

Windows 8 egy tableten, videograb
Vágólapra másolva!
Nem hivatalos információk szerint a Microsoft idén nyáron fogja befejezni a Windows 8 fejlesztését, a cég új operációs rendszere pedig várhatóan októberben kerül majd a boltokba. Ha a cég lecsússza ezt a határidőt, könnyen alatta maradhat az Apple-nek.
Vágólapra másolva!

Erről a Bloomberg amerikai üzleti lap online kiadása számolt be meg nem nevezett, de a Microsofthoz közel álló forrásokra hivatkozva. A lap úgy tudja, hogy a Microsoft fejlesztői egész nyáron dolgozni fognak az új Windowson, ám az még októberben, vagyis a karácsonyi vásárlási szezon előtt elérhető lesz. A Microsoft egyelőre nem jelentette be azt, hogy hivatalosan mikor tervezi kiadni a Windows 8-at.

Az új Windows legfontosabb újdonsága, hogy egy olyan verzió is készül belőle, amely nem csak hagyományos laptopokon és asztali számítógépeken, hanem eltérő működési elvű processzort tartalmazó táblagépeken is futtathatóvá teszi a rendszert. Az új Windowsban a Start menüt egy olyan új felülettel helyettesítik, amelyet érintőképernyős eszközökön is kényelmes használni, bár a készülő szoftver tesztverziójával készült tesztjeink alapján eléggé összezavarja az átlagfelhasználókat, bár a végleges változatban még megváltozhat működése.

Nem csúszhatják le a karácsonyt

A Bloombergnek a Gartner nevű amerikai elemzőcég szakértője úgy nyilatkozott, hogy a Microsoft számára kulcsfontosságú, hogy az új Windows, és az azt futtató eszközök még karácsony előtt a boltokba kerüljenek, mert ez az utolsó esélye a cégnek arra, hogy behozza a táblagépek piacán sokkal jobban teljesítő Apple-t.

Forrás: YouTube

Az üzleti lap belső forrásokból úgy értesült, hogy a szoftvercég áprilisban fog részletesebb információkat adni gyártópartnerei számára a Windows 8 megjelenésével kapcsolatban. A lap szerint az már most is biztos, hogy a Windows 8-at futtató táblagépek esetén a Microsoft szigorú kontrollt alkalmaz majd, így az új szoftvert csak a megfelelő minőségű tableteken lehet majd árusítani. Ezzel a cég azt akarja elkerülni, hogy szoftverét gyatra élményt biztosító, olcsó táblagépekkel adják el, mint ahogy azt számos gyártó teszi a Google Androidjával.