D. Tóth Kriszta gödörben volt, de folytatja a show-t

d. tóth kriszta
Vágólapra másolva!
Tavaly ősszel indult az egykori híradós talk-showja az m1-en, kilenc hónap alatt közel száz vendég fordult meg a stúdióban, Rakonczay Gábortól Garas Dezsőig. D. Tóth Kriszta az [origo]-nak elmondta, hogy két hónapig nem találta az irányt, de úgy látja, hogy belejött.
Vágólapra másolva!

"Életem második legkeményebb kilenc hónapján vagyok túl, ennél már csak a kislányommal való terhességem volt húzósabb. Noha nem ment minden gördülékenyen a kezdetekben, jó érzésekkel zártam a DTK Show első évadját, a végén egy sikeres szezont zártunk. Mondhatom, hogy az első hetekben ástunk magunk alá egy gödröt, amiből nehézkes volt kimászni, de az évad második felében egyre magasabb nézettséget hoztunk, és én is belejöttem ebbe a számomra új műfajba. A 18 és 49 év közötti korosztályban megdupláztuk a sáv nézettségét, amire nagyon büszke vagyok"- újságolta az m1 műsorvezetője. (A show meglehetősen vérszegény számokkal nyitott - a szerk.)

Elmondása szerint jobban bírja a kritikát, mint a dicséretet, saját tapasztalatai mellett szívesen tanul mások észrevételeiből. Rájött, hogy a műsornak elsősorban olyannak kell lennie, mint amilyen ő, mivel a nevét adja hozzá. "Nehéz volt átállni a híradózás után a közvetlen beszélgetésekre, de vannak olyan képességeim - például gyorsan tanulok -, amelyek segítettek ebben. A kezdést követően körülbelül két hónap múlva jött el az a pont, mikor éreztem, ez lesz az irány, amit képviselni szeretnék. Épp Garas Dezső volt a vendégem, akinek - noha akkor még nem tudtuk - ez volt az utolsó tévés szereplése halála előtt. A beszélgetés közben jöttem rá, hogy megvan a helyes út, ez az a hangulat, amire ebben a műsorban szükség van. Akkor úgy álltam fel, hogy azt mondtam: a többi adásnak is ilyennek kell lennie."

A DTK Show vendégeinek kiválasztásában ő is benne van, elsősorban olyan embereket hív meg, akikre kíváncsi, és akikről többet szeretne megtudni. "Én nem vagyok színész, sem humorista, csak magamat tudom adni. Merni kell viselni saját magunkat, akár a hibáinkkal együtt, s akkor meglesznek a sikereink is. A második évadot már nem gödörből kezdjük, hiszen komoly közös tapasztalattal rendelkezik a stáb. Emlékszem, a legelső adás előtt nem volt időnk 'megtanulni' a díszletet, az első műsor alkalmával ültem először a fotelemben. Ilyen akadályok a következő évadban már nem lesznek, emiatt nyugodtabban gondolok az augusztus 23-ai évadnyitó adásra. A vendégekről egyelőre nem kívánok sokat elárulni, de az biztos, hogy olimpikonokat is szeretnék vendégül látni."

A DTK Show nyáron sem tűnik el az m1 képernyőjéről, három válogatás-adást láthatnak a nézők DTK Arcok címmel, az elsőt július 7-én adták le. "Ezek teljesen átszerkesztett adások lesznek, sok kulisszatitokkal és eddig nem látott felvételekkel. A három adás a Nagy Párosok, Nagy Nevettetők és Nagy Színészek alcímet viseli, tehát tematikusan csoportosítottuk a kedvenc beszélgetéseinket és jeleneteinket. Valamint azokból az anyagainkból is adunk egy kis ízelítőt a tévénézőknek, amelyeket a kulisszák mögött forgattunk, és eddig csak az interneten lehetett látni"- mesélte a műsorvezető.

Forrás: Zih Zsolt

Bár az írás az elmúlt időszakban háttérbe szorult, a meseíróként is ismert tévés új könyvet tervez. "Egy teljesen más műfajú könyvön gondolkodom, ami nem hasonlít a Lola történetekhez. A kislányom ősszel kezdi az iskolát, szóval bőven lenne mit megírni, de most inkább a felnőttekhez szólnék. Édesanyám ihlette, aki negyvenöt évesen hunyt el, s korai halála nagyon mély nyomokat hagyott bennem, főleg, hogy már nincs is olyan nagyon messze, hogy én is annyi idős leszek, mint ő volt halálakor. Az ő kalandos életén alapul majd a sztori. Talán a következő hónapokban erre lesz is lehetőségem, mert a DTK Show-nak egy nyugodtabb időszaka következik."