Játékosok millióinak adatait lopták el

Vágólapra másolva!
A World of Warcraft, a Diablo és a StarCraft játékprogramokat fejlesztő Blizzard cég rendszereiből hackerek több millió játékos személyes adatait  lopták el.
Vágólapra másolva!

A BBC beszámolója szerint a feltörés a Battle.net nevű szolgáltatást érinti, amelyen keresztül a fenti játékok internetes funkcióit lehet elérni. A feltörés nyomán a Blizzard észak-amerikai felhasználói számára azt javasolta, változtassák meg jelszavaikat, bár azokat nem nyers, hanem kódolt formában szerezhették meg hackerek, de bizonyos típusú visszaélésekre ez is lehetőséget ad.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a kódolt jelszón kívül a hackerek a regisztrációhoz használt e-mail cíemet, illetve az új jelszó igénylésekor feltett biztonsági jelszavakat, valamint a kétlépcsős hitelesítést használó játékosok esetében a telefonszámokat szerezhették meg. A felhasználók bankkártyaszámai, címei és valódi nevei valószínűleg nem kerültek illetéktelenek kezébe - számolt be az Ars Technica amerikai technológiai hírportál.

A felhasználók millióinak adtait érintő feltörés csak a Blizzard észak-amerikai szervereit érintette, amely az észak- és dél-amerikai régiót, Ausztráliát, Új-Zélandot és Délkelet-Ázsiát szolgálja ki, az európai felhasználók adatait más kiszolgálatók tárolják.