Hátrányos helyzetű gyerekek nyaralhattak egy tanyán

Vágólapra másolva!
Mintegy hatszáz hátrányos helyzetű somogyi gyermeket és kísérőjét látták vendégül a nyár folyamán a patcai Katica Tanyán; a tulajdonos még az év elején ajánlotta fel, hogy díjtalan belépést biztosít számukra az aktív pihenést nyújtó szabadidőközpontban.
Vágólapra másolva!

A gyermek- és lakásotthonok jelentős része rendszeresen szervez gyalogtúrákat, kirándulásokat, esetenként kerékpártúrákat, ám nyaralásra, utazásra korlátozottak a hátrányos helyzetű gyermekek lehetőségei - olvasható a közleményben, mely szerint pályázati forrásból vagy külső támogatók bevonásával minden gyermekotthon gondoskodik évente legalább egy nyaralásról, ám az ehhez hasonló léptékű felajánlások az utóbbi években rendkívül ritkának számítanak.

A Katica Tanya tulajdonosai - a Somogy Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság közreműködésével - közülük a három év feletti gyerekeknek és kísérőiknek ajánlották fel a lehetőséget, hogy több csoportban díjmentesen kipróbálhatják a 60 féle játékot, köztük az olyan újdonságokat, mint a csúszdapark és a mászólabirintus.

A felhívásra eddig mintegy hatszázan jelentkeztek, akiket nevelőszüleik és a gyermekfelügyelők, nevelők kísértek el. A közkedvelt játékok és a változatos sportolási lehetőséget mellett a gyerekek megismerkedhettek a történelmi és a mezőgazdasági hagyományokkal is.