Folytatja a csökkenést a Nokia

Vágólapra másolva!
Nem kápráztatta el a befektetőket a Nokia új telefonja, a Lumia 920, ami az utolsó esélye lehet, hogy visszanyerje piaci pozícióját az Apple-Samsung-Google trióval szemben a mobilpiacon. A részvény a tegnapi zuhanás után ma is csökkenéssel indította napot.
Vágólapra másolva!

Tegnap a Nokia a Microsofttal közösen bemutatta legújabb készülékét a Lumia 920-at, ami a legújabb Windows 8-as operációs rendszerrel kerül majd forgalomba. Egyelőre sem a piacra dobás időpontja, sem a készülék ára nem ismert, ami mondhatni elbizonytalanította a befektetőket. Tegnap a hírre New Yorkban 16, míg Helsinkiben 13 százalékot zuhant, ma pedig újabb 4 százalékos eséssel nyitott a finn piacon.

A Microsoft vezérigazgatójának beszéde alapján október közepe előtt nem kerülhet a boltok polcára a telefon, ami így a legújabb iPhone modell után debütálhatna csak. Szintén elszomorította a befektetőket, hogy a Nokia vezérigazgatója nem közölt adatokat a cég üzletmenetével kapcsolatban, csupán annyit árult el, hogy stabilizálódott a mobil üzletág.

Nokia (Nasdaq OMX Helsinki)

Forrás: [origo]