Partnerkereső adatbázis segíti a hazai kkv-kat

Vágólapra másolva!
A hazai vállalkozások is hozzáférhetnek az Európai Bizottság vállalkozásfejlesztési hálózatának üzleti partnerkereső adatbázisához. Az adatbázisba regisztráló cégek az EU tagországaiban és az EU-n kívül országokban működő cégekkel is kapcsolatba léphetnek.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság vállalkozásfejlesztési hálózata - az Enterprise Europe Network - 600 európai üzletfejlesztéssel foglalkozó szervezetet tömörít. A hálózat célja a vállalkozások nemzetközi kapcsolatépítésének támogatása.

Üzleti partnerkereső adatbázisuk a hálózathoz tartozó országok cégeinek üzleti ajánlatait, igényeit és lehetőségeit tartalmazza, támogatva a mikro-, kis- és középvállalkozások nemzetközi üzleti kapcsolatépítő tevékenységét. A rendszer - melynek használata ingyenes - a legkülönfélébb tevékenységi körű cégek profiljából épül fel.

Amennyiben egy hazai kkv nemzetközi üzleti partnert keres, böngészhet ágazat vagy célország szerint, illetve használhatja a szabadszavas keresőt is. Mindezek mellett folyamatosan értesülhet a céget érintő üzleti ajánlatokról.

Az adatbázisba regisztráló cégek partnerkeresése az Európai Unió tagországaiban és az Európai Unión kívül is (például Kína, Japán, Dél-Korea, USA) megjelenik, így nagyobb eséllyel találhatják meg potenciális üzletfeleiket.

A hazai vállalkozások az Enterprise Europe Network munkatársaival Magyarország több városában is felvehetik a kapcsolatot: a hálózatot működtető konzorcium koordinátora a Nemzeti Külgazdasági Hivatal, tagjai a kereskedelmi és iparkamarák, valamint a Magyar Vállalkozásfejlesztési Hálózat konzorcium két megyei szervezete is.