Nem indul eljárás a rendőrségnek átadott fegyverek ügyében

Vágólapra másolva!
Az ügyészség szerint csak jogsértés történt a 2006-os őszi honvédségi fegyverátadáskor, de eljárás nem indul - írja a Magyar Nemzet. Az ügyben Hende Csaba honvédelmi miniszter fordult az ügyészséghez, mert gyanúja szerint a 2006-os tömegoszlatások idején jogszerűtlenül adtak át gránátvetőket és könnygázgránátokat a rendőrségnek a honvédség készleteiből.
Vágólapra másolva!

Nem alkalmasak bűncselekmény törvényi tényállásának megállapítására azok a jogsértések, melyeket a Honvédelmi Minisztérium vizsgálata tárt fel a 2006-os tüntetések idején a rendőrségnek átadott honvédségi fegyverekkel kapcsolatban - állapította meg a Központi Nyomozó Főügyészség.

Az ügyben korábban Hende Csaba honvédelmi miniszter rendelt el vizsgálatot, mert gyanúja szerint a 2006-os tömegoszlatások idején jogszerűtlenül adtak át gránátvetőket és könnygázgránátokat a rendőrségnek a honvédség készleteiből.

A miniszter az indított vizsgálat lezárulta után elmondta: 2006-ban Szekeres Imre akkori szocialista miniszter és Havril András akkori vezérkari főnök szóbeli utasítása alapján adták át az eszközöket a rendőrségnek. A könnygázgránátok, gránátvetők közül 106 gránát végül nem került vissza a honvédség raktárába; ezeket valószínűleg felhasználták a rendőrök. Hende Csaba megemlítette, hogy a felhasznált eszközök forgalmi értéke 1,3 millió forint, ezt nem térítette meg a rendőrség.