Machetével támadtak egy kenyai miniszterre

Vágólapra másolva!
Négyen haltak meg egy közösségi fórumon, ahol bozótvágó késes fiatalok támadtak rá a kenyai halászati miniszterre. A támadók közül csak ketten tudtak elmenekülni.
Vágólapra másolva!

Bozótvágó késsel felfegyverkezett fiatalokból álló csoport támadta meg Amason King halászatért felelős kenyai minisztert egy közösségi fórumon. A támadóknak nem sikerült megsebesíteniük a politikust, a testőrét azonban megölték az összecsapásban. A miniszter meghallgatására összegyűlt tömeg három támadót agyonvert, ketten azonban el tudtak menekülni.

"Úgy gondoljuk, hogy ezek az emberek a Mombasa Köztársaság Tanácstól (MRC) érkeztek. Tudjuk, hogy rossz szándékkal vannak a régió felé. Fel vannak fegyverkezve, és készek a törvénytelen cselekedetekre" - mondta a Reuters hírügynökségnek Aggrey Adoli, Kenya parti régiójának rendőrfőnöke. A Mombasa Köztársasági Tanács olyan szeparatista szervezet, amely az ország parti régiójának elszakadásáért küzd.

Mohamed Mraja, az MRC szóvivője tagadta a rendőrség vádjait. "Tudjuk, hogy vannak politikusok, akik a közelgő választásokon parlamenti székekért versenyeznek, és egymás ellenségei. Egymást túllicitálva próbálják megzavarni a másik gyűléseit. Amikor pedig erre sor kerül, akkor az MRC-t vádolják meg a tettel" - mondta Mraja a Reuters hírügynökségnek.

Elkerülhetetlennek tartják az erőszakot

Mraja csoportja felzaklatta a parti régió turizmusra építő befektetőit. Az MRC azzal fenyegetőzött, hogy megzavarják a márciusi választásokat, ha a kenyai hatóságok megakadályozzák a parti régió elszakadását.

Az afrikai ország különböző törzsi harcaiban az elmúlt hónapban száznál is több ember halt meg. Erős a félelem, hogy a választások komoly zavargásokba torkollnak: a kenyaiak negyede szerint elkerülhetetlen az erőszak.