IPhone-méretű Galaxy S jön a Samsungtól

Vágólapra másolva!
Az iPhone 5-tel azonos méretű, négycolos képernyővel szerelt változatot dob piacra a Samsung csütörtökön óriásképernyős Galaxy S III okostelefonjából.
Vágólapra másolva!

A The Verge című technológiai portálnak a gyártó hivatalosan is megerősítette az új készülék érkezését, amely október 11-én fog debütálni Németországban.

A csütörtökön debütáló új modell paramétereiről a méretén kívül még semmit sem tudni. A Samsung Galaxy S III jelenleg az Apple iPhone 5-jének legnagyobb riválisának számít, ám jóval nagyobb, 4,8 colos, vagyis közel 15 centiméteres átlójú képernyőjét sokan túlságosan nagynak találják.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
A jobboldalt látható Galaxy S III új változata akkora lesz, mint a középső iPhone 5

Ezért dob piacra a dél-koreai gyártó egy "miniváltozatot", a telefonból, amely akkora lesz, mint a rivális iPhone legújabb, nagyképernyős változata. A Samsung hangsúlyozta, hogy a kisképernyős Galaxy S készülék nem egy belépő szintű, lebutított változat lesz, tudása egyenértékű lesz a felsőkategóriás Galaxy S III-mal, de női kezekkel is kompatibilis méretekkel bír majd. A gyártó szerint ez az a képernyőméret, amely iránt az európai felhasználók körében a legnagyobb az igény.