Vágólapra másolva!
Roberto Di Matteo szerint a BL-kudarc után is nehéz lesz őket legyőzni hazai pályán, Sir Alex Ferguson pedig a bedobások és beadások után kapott gólokat kerülné el a hétvégi, Chelsea-Manchester United szuperrangadón.

A hétvégén Chelsea-Manchester United rangadót rendeznek az angol labdarúgó-bajnokságban, a két csapat felemásan készült a meccsre a Bajnokok Ligájában, a Chelsea címvédőként 2-1-re kikapott az ukrán Sahtar Donyeck otthonában úgy, hogy csak a 88. percben sikerült szépíteni, míg a ManUnited otthon 0-2-ről fordítva verte a Bragát 3-2-re. A MU három győzelemmel, a Chelsea pedig egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel áll a csoportban, a londoniak tehát már nem igazán hibázhatnak.

"A korai góltól összezavarodtunk. A Sahtar egy remek csapat, és a Juventus koppenhágai döntetlenje is mutatja, hogy mennyire kiegyensúlyozott a mezőny a BL-ben. Mostantól minden hazai meccsünket meg kell nyernünk, a következő fordulóban visszavágunk a Sahtarnak, még akkor is, ha az ukránok mindig jól teljesítenek angol csapatok ellen" - nyilatkozta Roberto Di Matteo, a BL-címvédő Chelsea menedzsere. Az olasz szakember nem tart attól, hogy ez a vereség rossz kihatással lesz majd a csapatra a hétvégi rangadó előtt.

"Nem egyszer bebizonyítottuk már, hogy egy-egy kudarc után fel tudunk állni. Egy teljesen más meccs lesz a Manchester United elleni csata, főleg azért, mert otthon játszunk, és a Stamford Bridge-en nagyon nehéz minket legyőzni."

Forrás: AFP/Sergei Supinsky
Elbukott a címvédő Ukrajnában

Mircea Lucescu, a Sahtar vezetőedzője a meccs után elmondta, hogy a Chelsea meglepte azzal, hogy jóval védekezőbb felfogásban lépett pályára, mint ahogy a Premier League-ben szokott. "A Chelsea az egyik legstílusosabban játszó csapat, de tudtuk, hogy megfelelő koncentrácival le tudjuk győzni őket. Megérdemelten nyertünk."

A Manchester United az idei tizenkét mérkőzéséből már nyolcadik alkalommal került hátrányba, ezúttal a Braga ellen, ráadásul Alan duplájával két góllal is vezettek a portugálok, ám Javier Hernandez duplájával és Jonny Evans góljával fordítani tudtak a hazai pályán játszó angolok.

"Nem tudom, hogy miért kerülünk állandóan hátrányba. Ha megnézzük, ezeket a gólokat általában bedobások vagy beadások után kapjuk, középen nem figyelünk rendesen a csatárokra" - kezdte az elemzést Sir Alex Ferguson, a ManUnited menedzsere, aki külön kiemelte Hernandezt. A mexikói támadónak tavaly nem ment a játék, majd a nyakára hozták Robin van Persie-t, mégsem hagyta el a csapatot. "Folyamatosan fejlődik, mert rengeteget dolgozik az edzéseken. A játékidő/gól átlaga fantasztikus, és a mostani második gólja is megmutatta, hogy milyen remek játékos. Nem kis problémát okoz nekem, hogy kit játszassak, de hát ez legyen a legnagyobb gondom."

Forrás: AFP/Andrew Yates
Hernandez szárnyalt a Braga ellen

Ferguson a Chelsea elleni rangadóról egyelőre nem akart beszélni, ám azt elmondta, hogy Sindzsi Kagava kisebb térdsérülést szenvedett a Braga elleni meccsen, így elképzelhető, hogy a japán középpályás kihagyja a londoni csatát.

Szintén a Manchester Uniteddel kapcsolatos hír, hogy minden idők legnagyobb szponzorációs szerződését kötheti a Nike-val, amellyel 13 évre szóló szerződést írtak alá korábban, ez 2015-ben jár le, de már most elkezdték a tárgyalásokat a hosszabbításról. Ez alatt a 13 év alatt 303 millió fontot (közel 104 milliárd forint) utal a sportszergyártó az angol klubnak, az új kontraktus pedig angol lapértesülés szerint 1 milliárd fontról (kb. 343 milliárd forintról) szólna, és szintén 13 évre köttetne.