Amerikában terjeszkedik a Bayer

Vágólapra másolva!
A német BAYER AG (Xetra) 1,1 milliárd dollárért megvásárolná az amerikai gyógyszergyártó céget, a Schiff Nutrition International Inc. (NYSE) nevű vállalatot, hogy kibővítse a gyorsan növekvő vitaminpiaci jelenlétét. Gyorsjelentési közzétételében pedig csökkenő nettó profitról számolt be, ami azonban felülmúlta az elemzői várakozásokat.
Vágólapra másolva!

A harmadik negyedéves gyorsjelentéssel együtt egy felvásárlásról szóló hírt is bejelentett a BAYER AG (Xetra) ma reggel. Az értékesítések 11,5 százalékkal 9,6 milliárd euróra nőttek előző évhez képest, míg a nettó profit 17,8 százalékkal 528 millió euróra csökkent az egyszeri költségelszámolások miatt. Az 1,2 eurós részvényenkénti nyereség még így is meghaladta az 1,14 eurós elemzői várakozásokat.

Az egyszeri költségelszámolások egy születésszabályozó tablettával kapcsolatos perhez és a cégen belüli átszervezési költségekhez kapcsolódnak. Marijn Dekkers vezérigazgató szerint a vállalat "stratégiai szempontból jó úton jár" és a közleményben megerősítette a 2012-re vonatkozó EPS várakozásokat is. A gyorsjelentésre a Bayer árfolyama alig reagált.

BAYER AG (Xetra)

A Salt Lake City-ben székelő Shiff gyógyszergyártó felvásárlása beleillik a BAYER stratégiai terveibe, miszerint növelné piaci részesedését a kiegészítő egészségügyi szegmensben. A Schiff három húzó márkával is rendelkezik a szív- és érrendszeri betegségek elleni, az immunerősítő és az izületi fájdalmakat enyhítő gyógyszerek terén.

A vételárat lényegesen a piaci ár felett határozták meg, 34 dollárt kínál részvényenként a BAYER az amerikai cég múlt pénteken 23,2 dolláron forgó papírjaiért. A Shiff részvényeivel a New York-i tőzsde zárva tartása miatt nem kereskedtek tegnap és ma sem fognak, de az árfolyam felpattanása várható. A legutóbbi nagy megugrást szeptember 18-án az okozta, hogy a jó negyedéves jelentés után cég felemelte a következő évre megfogalmazott EPS várakozásait.

Schiff Nutrition International Inc. (NYSE)