Már négymillióan frissítettek Windows 8-ra

Vágólapra másolva!
A Microsoft bejelentette, hogy a múlt hét pénteken debütált Windows 8 operációs rendszerre már négymillióan vásároltak frissítést.
Vágólapra másolva!

A cég új operációs rendszere az első, amelyre a legkedvezőbb feltételekkel állhatnak át azok a felhasználók, akik a Windows XP, Vista, vagy 7 szoftverek legális példányaival rendelkeznek. Míg a szoftver teljes ára korábbi verzió nélküli számítógépekre Magyarországon 35-52 ezer forint, az előző Windowsokról való frissítés itthon kilencezer forintba kerül, aki pedig idén június után vásárolt windowsos PC-t, feleennyiért állhat át rá. A pénteki premier óta eltelt néhány nap alatt világszerte négymillióan vásároltak Windows 8-frissítést - jelentette be Steve Ballmer, a cég elnök-vezérigazgatója a cég Seattle-i sajtóeseményén.

Ballmer hangsúlyozta, hogy a Windows 8 fogadtatása az első napokban még a szoftver elődjénél, a Windows 7-nél is kedvezőbb volt, bár konkrét arányokat vagy számokat nem közölt. Az elnök-vezérigazgató szerint az új szoftver iránt komoly érdeklődést mutatnak a vállalati felhasználók is, pedig a Windows 8-at pont azért érte sok kritika, mert inkább az otthoni felhasználók számára kedvező funkciókkal rendelkezik, a teljes képernyőt elfoglaló alkalmazások munka során nem praktikusak.