Hiánycikk lehet karácsonyra az iPhone

iPhone 5, Apple, mobiltelefon teszt
Vágólapra másolva!
Közel egy hónapot kell várniuk az amerikai vásárlóknak a legújabb iPhone-ra. A kínai gyártóüzem nem elég gyors, így karácsonyra akár hiánycikk is lehet az okostelefonból.
Vágólapra másolva!

"Nem egyszerű" a karcsúbb és könnyebb iPhone 5 összeszerelése - ismerte el a Foxconn összeszerelőüzem vezetője. A cégnek komoly erőfeszítéseket tesz, hogy elég iPhone 5-öt tudjon gyártani, de így is hosszú a telefonra várók listája - adta hírül a Digital Trends.

Három-négy hetet kell várniuk az új telefonjukra azoknak, akik most rendelnek iPhone 5-öt Amerikában. A készülék gyártása a vártnál lassabban halad, a kínai munkásoknak bele kell tanulniuk az új eszköz összerakásába. A karácsonyi szezon elkezdődtével pedig tovább nőhet a várakozási idő.

Fotó: Hajdú D. András [origo]
Még mindig egy hónapot kell várni az új iPhone-ra

Az új iPhone az eddigi legbonyolultabb készülék, amivel a Foxconn összeszerelőüzemnek dolga volt - nyilatkozta a cég egyik tisztviselője egy hónapja. A bonyolultság miatt a cégnek elmaradásai vannak, a gyártás nem halad olyan ütemben, amilyet a kereslet diktálna. A nehézséget az jelenti, hogy a készülék lényegesen karcsúbb, mint a megelőző Apple okostelefon. A munkásoknak pontosabban kell dolgozniuk, mint a korábban. "Időbe kerül megtanulni, hogyan kell összeállítani ezt a készüléket. De gyakorlással megtanulható. A termelékenységünk napról napra javul" - nyilatkozta a Foxconn tisztviselője.