Vágólapra másolva!
A Blikk egyik olvasója kapta rajta Péterfalvi Attilát, amint az Opera mellett várakozott autójával olyan helyen, ahol elvileg nem szabad. Az adatvédelmi hivatal vezetőjét az egyedi rendszáma buktatta le.
Vágólapra másolva!

Szabálytalan helyen állhatott meg Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke. A hivatalvezető szolgálati BMW-jével az Opera mellett várakozott, ott talált rá a Blikk olvasója.

Az olvasónak könnyű dolga volt az autó beazonosításával, mivel az elnök szándékosan, 435 ezer forintért NAIH 01 rendszámot rakatott az autóra azért, hogy azonosíthatóságával a nyilvánosságot szolgálja.

"Úgy tűnik, a rendszámcsere tényleg megtette hatását, és útjaim nem maradhatnak titokban" - mondta Péterfalvi Attila a Blikknek. Azt mondta, ha kiderül, hogy szabálytalanul várakozott, saját zsebből kifizeti a büntetést. Elmondta, hogy ő vásárolt, amíg a sofőrje az autóban várakozott az Opera mellett.

A terézvárosi önkormányzat a lapnak azt mondta, a terület védett övezet, vagyis a kukásokon, postásokon, mentőkön kívül csak külön engedéllyel lehet oda behajtani, illetve várakozni.