Arab üzletember mentené meg a Zsolnayt

Vágólapra másolva!
Egy svájci állampolgárságú, arab származású üzletember fektetne be a pécsi Zsolnay-gyárba. A Dunántúli Napló úgy tudja, két év alatt állítaná talpra a gyárat, és elsősorban a luxust kedvelő arab piacra szállítana. A lap információi szerint ő volt az egyedüli, aki pályázott a Zsolnay megmentésére kiírt tenderre.
Vágólapra másolva!

Egy, a luxusóra-üzletben utazó szíriai származású férfi adott be magánszemélyként pályázatot a Zsolnay-gyár értékesítési kiírására a Dunántúli Napló információi szerint. A lap úgy tudja, hogy Bachar Najari pályázatát a hétfő tíz órai határidő lejárta előtt két perccel adta be egy olyan magyar férfi, aki korábban már állt kapcsolatban a Zsolnay-gyárral.

Barna Béla, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatója a pályázó személyéről nem nyilatkozhatott, de azt megerősítette, hogy valóban érkezett egy ajánlat a kiírt tenderre.

A Dunántúli Napló úgy tudja, hogy az arab üzletember cége hozza be Magyarországra a legtöbb svájci luxusórát, és az ő egyik magyarországi munkatársa talált rá egy országos hetilapban a Zsolnay értékesítési hirdetésére. Nem hivatalos információik szerint a pályázó két év alatt állítaná talpra a gyárat, miközben több százmillió forintos fejlesztést is vállalna. A lap úgy tudja, ő volt az egyedüli, aki pályázott a Zsolnay megmentésére kiírt tenderre, és azért fektetne be a cégbe, mert remek lehetőséget lát abban, hogy Zsolnay-termékeket szállítson az arab országokba.