Vágólapra másolva!
José Mourinho nagy meglepetésre a kispadra ültette Iker Casillast a Málaga elleni mérkőzésen, de hogy a háttérben már régóta nincs minden rendben, azt jól mutatja, hogy a kapusedző, Silvino Louro két hónapja nem beszél Casilasszal.

A Marca azt írja, Louro Mourinho embere, nem csak a munka köti össze őket, hanem barátok is. A kapusé egy bizalmi poszt a futballban, és a kapusedző szerepe is speciális, hiszen csak a két, esetleg három kapussal kell foglalkoznia, nem egy komplett csapattal, így aztán érthető, hogy Casillas sorsára hatással volt, hogy Louróval két hónapja nem kommunikálnak egymással.

Mourinho azzal indokolta, hogy a Málaga ellen Casillas csak kispados volt, hogy vetélytársa, Adan jobb formában van nála, de Jorge Valdano, a Real korábbi edzője és sportigazgatója szerint az erejét akarta fitogtatni azzal, hogy a világ- és Európa-bajnok kapust kitette a kezdőből.

Casillas sokáig érinthetetlennek tűnt, de ebben a szezonban többször is feltűnően nem ünnepelte Cristiano Ronaldo góljait, amiből az derült ki, hogy nincs jóban a Real legnagyobb sztárjával. A csapattársak közül Sergio Ramos azt nyilatkozta a hétvégi meccs után, hogy meglepte Casillas kihagyása, a korábbi kapus, César Sánchez pedig úgy fogalmazott, Casillast nem kell megbüntetni ahhoz, hogy jobban védjen, és a mostani eset csak felkorbácsolja a kedélyeket a csapaton belül.

A Marca a hétvégi meccs után kitett egy szavazást a honlapjára, amelyben az volt a kérdés, kirúgja-e a Real Mourinhót, és a majdnem százezer válaszadó mintegy nyolcvan százaléka az igenre voksolt.