Mérgező a Libido7 pénisznövelő szer

Vágólapra másolva!
Májkárosító és rákkeltő mérget tartalmaz az interneten rendelhető Libido7 nevű pénisznagyobbító szer - figyelmeztet honlapján az ÁNTSZ. Magyarországon egy cég már biztosan vásárolt ilyet, "saját felhasználásra".
Vágólapra másolva!

Egy holland nagykereskedésen keresztül ismeretlen eredetű gyógynövényeket tartalmazó étrendkiegészítő készítmény került forgalomba, amely az emberi májat károsító, rákkeltő anyagot tartalmaz - közölte honlapján az ÁNTSZ. A szer Libido7 vagy Libido & Penis Enlargement néven fut, és a használóinak hosszabb, nagyobb péniszt ígér. Az Országos Tisztifőorvosi Hivatalt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) értesítette, de a riasztás az Európai Unió tagállamaiban működő gyorsvészjelző rendszeren (RASFF) keresztül érkezett.

A készítményben magas a pirrolizidin alkaloidok szintje. Ez növények által termelt természetes toxinok nagy csoportja, több közülük erősen májkárosító hatású, és patkánykísérletekben karcinogénnek, azaz rákkeltőnek bizonyultak. Embereknél a legfőbb májkárosító hatás az erek elzáródása - olvasható a figyelmeztetésben.

Az ÁNTSZ információi szerint a készítményt interneten lehet megrendelni. Magyarországon nem forgalmazzák, de egy cég már vásárolt belőle "saját felhasználásra". Az [origo] megkérdezte az ÁNTSZ-t, hogy ez mit jelent pontosan, miféle cég és hogyan használja fel a szert. Kérdésünkre későbbre ígértek választ.

"Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Országos Tisztifőorvosi Hivatala felhívja a lakosság figyelmét, hogy az étrend-kiegészítő készítmények, különleges táplálkozási célú élelmiszerek egészségkárosító hatóanyagot nem tartalmazhatnak, ellenkező esetben veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét. Amennyiben a nevezett készítmény forgalmazását észlelik - a lakosság egészségének védelme érdekében - a szükséges hatósági intézkedések mielőbbi megtétele céljából jelezzék a Fővárosi vagy Megyei Kormányhivatalok Népegészségügyi Szakigazgatási Szerveinek" - kérte az ÁNTSZ.