Új magyar gyorsétterem indul állami segítséggel

Vágólapra másolva!
A Bite Bakery Café első étterme a Nyugatinál nyílik, pereceket, tekercseket sütnek majd. A beruházó egy magyar cég, a Thermotechnika, valamint az állami Széchenyi Tőkebefektetési Alap.
Vágólapra másolva!

Egy több mint 30 éve működő magyar cégcsoport leányvállalatának üzletfejlesztési terveit támogatja az Széchenyi Tőkebefektetési Alap (SZTA) 49 millió forintos befektetéssel - derül ki az állami alap közleményéből. Az SZTA összesen 14 milliárd forint uniós támogatás felett rendelkezik, célja, hogy segítse magyar vállalkozások beindulását, számos befektetése már elindult.

A Bite Bakery Café első budapesti üzlete február 13-án nyílik a Nyugati téren. A friss alapanyagból készülő perecekkel és tekercsekkel új gyorséttermi típus létrehozását tűzte ki célul a Crown Foods Kft.

A Bite Bakery Café első budapesti üzlete február 13-án nyílik a Nyugati téren

A cég anyavállalata a magyar Thermotechnika-csoport, amely eddig éttermi berendezések és hűtők gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodva nőtt regionális középvállalattá.

Az új étteremben, egy pékséghez hasonlóan az alapanyagok összekeverésétől a készre sütésig mindent a helyszínen végeznek.

"Az eddigi befektetéseken túl 13 millió forint értékben emelünk tőkét, amelyet az SZTA befektetése két ütemben egészít ki" - mondta el Kiss János, a Thermotechnika-cégcsoport tulajdonosa.

Az első üzletnyitást követően a társaság egy fővárosi üzlethálózat kiépítését tervezi, amellyel mintegy 50 főt foglalkoztathat.

"A cégcsoport menedzsmentje az elmúlt évtizedekben sikeresen épített fel és irányított magyar kiskereskedelmi hálózatokat, éttermi láncokat. Egy jó minőségű magyar élelmiszer megjelenése a gyorséttermek kínálatában egyszerű és innovatív ötlet, amely épít a cég tapasztalataira, kapacitásaira, emellett ésszerű mértékű beruházással megvalósítható, és a tervek szerint már néhány éven belül üzleti megtérülést képes biztosítani" - összegezte Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A társaság a tervek szerint a következő öt évben nyolc saját működtetésű éttermet indít el. Az SZTA befektetésére két ütemben kerülhet sor, összesen 49 millió forintos tőkeemelés révén. Az SZTA ezen összeggel 42,86 százalékos részesedést szerez a cégben. A tervek szerint az eredeti tulajdonos az ötödik év végére az SZTA tőkebefektetését hozamokkal növelve fizeti vissza.

A portál már kész, bent még fúrtak-faragtak ottjártunkkor

A Bite Bakery Café tulajdonosa, a Thermotechnika-cégcsoport az első magyarországi magánvállalkozások között alakult, 30 éves múltra tekinthet vissza, és közel 220 főt foglalkoztat Magyarországon, illetve 600-at a régióban.

A társaság Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb sörhűtő és adagoló berendezéseinek, valamint vendéglátó-ipari és kereskedelmi hűtőberendezéseinek gyártására, forgalmazására és szervizelésére szakosodott. A Bite Bakery Café éttermekben működő gépek nagy részét a cégcsoport gyártja és szervizeli majd. A megnyíló éttermek egyszersmind a cégcsoport referenciapontjaiként, bemutatótermeiként is működnek majd.