Vágólapra másolva!
Legkésőbb májusban megkezdődhet a Hunvald-per másodfokú tárgyalása a Fővárosi Ítélőtáblán. Az ügyészség benyújtotta a fellebbezést a Fővárosi Ítélőtáblára.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a másodfokú bírósághoz az ügyészség fellebbezése a Gál György és társai ügyében első fokon tavaly februárban lezárult büntetőügyben - írja a Magyar Nemzet. Mivel kiemelt ügyről van szó, a Fővárosi Ítélőtáblának három hónapon belül ki kell tűznie a másodfokú eljárás időpontját.

A 440 oldalas elsőfokú ítélet írásba foglalása több hónapot vett igénybe, míg az ingatlancsalási ügy nyomozati iratai negyvenezer oldalt tesznek ki, ez az oka annak, hogy a fellebbezés csak egy évvel az elsőfokú ítélet után készült el.

Az elsőrendű vádlottat, Gál Györgyöt, a VII. kerületi önkormányzat volt szabad demokrata gazdasági bizottsági elnökét csalásért és vesztegetésért nyolc és fél év börtönbüntetésre, míg a másodrendű vádlottat, Hunvald György egykori szocialista polgármestert hűtlen kezelésért és hivatali visszaélésért másfél év börtönbüntetésre ítélték - írja a lap.