Nem bízik Windowsos táblagépében a Samsung

Vágólapra másolva!
A nemzetközi tapasztalatok nyomán több európai országban már be sem vezeti Windows 8-as táblagépét a Samsung. Az Ativ Tab márkanevű készülék magas ára miatt nem túl versenyképes a riválisokkal.
Vágólapra másolva!

Az Endgadget kütyüblog információi szerint az idei CeBIT kiállításon fogja bejelenteni a Samsung, hogy több európai országban - köztük Németországban - sem fogja árusítani windowsos táblagépét. Az külső forrásra hivatkozó cikk szerint a dél-koreai gyártó szakemberei a forgalmazókkal közösen felmérték a keresletet és úgy döntöttek, nem érné meg számukra, hogy Európa legnagyobb gazdaságában forgalomba hozzák a gépet. Egyelőre több meg nem nevezett európai államról is valószínűsítik, hogy nem kap az Ativból, amely hazánkban már kapható. A Samsung részéről nem lenne meglepő egy ilyen döntés, különösen mivel januárban már bejelentették, az Egyesült Államokban biztosan forgalmazzák a terméket.

Forrás: [origo]


Az akkori döntést azzal indokolták, hogy a forgalmazók úgy látták egy az Ativhoz hasonló termék csupán közepes eladási adatokat produkálna. A Samsung szerint a mérsékelt érdeklődés egyik oka, hogy a potenciális vásárlók nem ismerik a Windows RT-t, ezért nem is keresik az operációs rendszert futtató készülékeket. A Windows RT a Windows 8 speciális változata, amelyet mobilprocesszorral szerelt eszközökre szánnak. Ez a rendszer nem képes hagyományos windowsos programok, csak Windows 8-as applikációk futtatására, bár az Office irodai programcsomagot is tartalmazza. A Samsung egyelőre a kivárás stratégiáját alkalmazza, és megvárja, hogy hogyan teljesítenek a piacon a rivális gyártók hasonló termékei.

Nem a Samsung az egyetlen, amely ezzel az indokkal szünetelteti a Windowst futtató tábláinak forgalmazását, tavaly októberben az Acer is elnapolta saját gépeinek forgalomba hozatalát. A Microsoft számára kellemetlen lehet a hír, hiszen már most azt pletykálják, hogy a gyenge eladások miatt csökkenteni fogja új operációs rendszerének árát.