Vágólapra másolva!
Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Világgazdaságnak adott interjújában elmondta, hogy a jegybanki kamatcsökkentés alapvetően kedvezőtlenül befolyásolja a bankok jövedelmezőségét, ő azonban bízik a jegybanki gazdaságélénkítés sikerében.
Vágólapra másolva!

"Úgy gondolom, hogy egy valóban a gazdaság élénkítését is szem előtt tartó jegybanki politika kezd kirajzolódni" - jelentette ki a bankvezér a pénteki Világgazdaságban megjelent interjújában. Arról is beszélt, hogy bankja készen áll a hitelezés felpörgetésére, hiszen az OTP-nél "semmilyen gátja sincs sem likviditási, sem tőke szempontjából annak, hogy növeljék a hitelek mennyiségét mind a lakossági, mind a vállalati ügyfélkörben."

Csányi bankja a növekedési hitelprogram során megduplázná a rajta keresztülfolyó forrást, legalább 350 milliárd forintnyi folyószámlahitelt bocsátana ki, a frissen indított vállalati faktoring üzletágban pedig minimum 200 milliárd forint kihelyezésére számítanak.

A bankvezér szerint a hitelezés beindítása és gazdasági növekedés az egyetlen útja annak, hogy a csökkenő jegybanki kamatok ne rontsák le a Magyarországon működő bankok jövedelmezőségét. Az OTP-nél már a hitelek iránti kereslet mérsékelt növekedése is látható, az otthonteremtő hitelprogram is érdekli az embereket - jelentette ki Csányi.