Nem volt még ilyen meleg éjszaka júniusban

Vágólapra másolva!
Csütörtök lesz a hét legmelegebb napja, pénteken gyakorlatilag nem enyhül a hőség. Sorra dőlnek meg a legmelegebb éjszakák hőmérsékleti rekordjai. 
Vágólapra másolva!

Hajnalra is csak 24,8 Celsius-fokra enyhült a hőség Lágymányoson. Ezzel a fővárosi hőmérséklettel dőlt meg a legmelegebb éjszakák hőmérsékleti rekordja június 20-án. 1901 óta nem regisztráltak ilyen meleget hajnalban ezen a napon az Országos Meteorológiai Szolgálat mérőállomásain.

Tavaly ezen a napon Szeged belterületén 23,1 fokos hőmérsékleti minimumot mértek, ami mostanáig rekordnak számított. Az idén még ennél is melegebb volt kora reggel: Budapest Pestszentlőrincen 23,2, Pécs-Árpádtetőn 23,4, Fonyódon 23,7, Budapest és Szeged belterületén egyaránt 24,5 fokot mértek. A legmelegebb éjszaka rekordja már szerdára virradóan is megdőlt.

Csütörtök lesz a hét legmelegebb napja, kora délutánra 32 és 37 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Egy-két fokkal még forróbbnak tűnik az idő a tűző napsütés és az általában kevés légmozgás miatt. A kánikula igazából estére sem enyhül, mert kilenc órakor is 23-30 fokra kell számítani. Pénteken egy árnyalatnyival hűvösebb lesz, 36 fok lesz az ország legmelegebb vidékein.