Sebességet válthat a Mercedes

Vágólapra másolva!
Impozáns képet fest a Mercedeseket is gyártó Daimler grafikonja, ráadásul a második negyedév is jól sikerült a német autógyártónál, ami további lendületet kölcsönzött az árfolyamnak. A papír már második hete tartózkodik a meghatározó 50 eurós szint felett.
Vágólapra másolva!

A múlt heti, kifejezetten erősre sikerült előzetes második negyedéves számok publikálása után erőteljesen pozitív a technikai kép a Daimler grafikonján. A menedzsment a második félévre is optimista, erős számokra számítanak az év hátralévő részében is. Tehát egy fundamentális és technikai alapon is erős vállalattal állunk szemben. Jelen esetben technikai alapon vizsgálom meg a vállalatot, először nézzük meg a hetes grafikont.

Daimler heti grafikon (Xetra)

Forrás: Origo

Ha közelebbről szemügyre vesszük a német autógyártó, a Daimler részvényeit, egy kimondottan pozitív technikai kép bontakozik ki előttünk. Egy hatalmas háromszögből felfelé lépett ki az árfolyam, ami további felfelé mozgást vetít előre hosszútávon. Már második hete az 50 eurós szint felett tartózkodik. Természetesen kisebb visszatesztek elképzelhetőek anélkül, hogy sérülne a szép összkép.

Daimler napi grafikon (Xetra)

Forrás: Origo

Napi grafikonon nézve az 50 eurós szint tűnik egy jó beszálló pontnak, míg a 46-45 eurós szintek környékén már letörölné az árfolyam a jelenlegi pozitív forgatókönyvet, ezért ezen szintek környékén érdemes a stoppot elhelyezni.

Összességében minden adott hozzá, hogy a rali folytatódjon. Ugyanakkor kérdés, hogy egy romló globális hangulat esetén mennyire tudja magát tartani az árfolyam.