Csomaglopás a San Franciscó-i gépbaleset utáni káoszban

Repülőgép-baleset, Az Asiana Airlines dél-koreai légitársaság egyik Boeing 777 típusú utasszállító gépe kiégve hever a San Francisco-i repülőterén
Vágólapra másolva!
A United Airlines egyik alkalmazottja igyekezett hasznot húzni abból a káoszból, amely az Asiana repülőgépének lezuhanása alakult ki San Francisco repülőterén.
Vágólapra másolva!

Az Asiana Boeing 777-es gépe július 6-án tört össze landoláskor, és égett ki San Francisco nemzetközi repülőterén, miután a pilóta túl lassan közelítette meg a leszálló pályát. A balesetben ketten meghaltak, 180-an megsérültek.

Az eset után több órára leállították a repülőtér forgalmát, és itt jött a képbe a United Airlines képviselője. Számos San Franciscóba érkező repülőt ugyanis más repülőterekre irányítottak át, és az utasok csomagjai sok esetben hamarabb értek aztán San Franciscóba, mint maguk a személyek. Ezeket a bőröndöket aztán egy helyre összegyűjtötték, ami jó alkalom volt a reptéri szarkáknak.

A biztonsági kamerák felvétele szerint Sean Crudup megdézsmálta a csomagokat, és menyasszonyának, Raychas Thomasnak, valamint egy másik, meg nem nevezett nőnek adta át a zsákmányát – írja a CNN. Thomas azután egy boltban adta el az értékes ruhadarabokat összesen 5 ezer dollárért.

A két gyanúsítottat azután tartóztatták le, hogy Thomas egy Hawaiiba tartó járatot próbált meg elérni. Jelenleg óvadék ellenében szabad lábon védekeznek. Büntetésük négy év és négy hónap börtön lehet.