Búvárok fosztogatták a Costa Concordiát

Costa Concordia, felállították az olasz partoknál szerencsétlenül járt luxushajót
Vágólapra másolva!
Négy embert vádol azzal a rendőrség, hogy szuveníreket csentek el a hajóroncsról.
Vágólapra másolva!

Egy 42 éves brit, egy 35 éves ír, valamint egy 24 és egy 26 éves dél-afrikai férfit azzal vádolnak, hogy illetéktelenül behatoltak a bűnügyi helyszínnek nyilvánított területre, és értékeket vittek el az talpára állított hajóról – írja a Daily Mail. Mind a négyen a Titan mentőcsapat tagjai voltak, amelynek feladata volt a zátonyra futott Costa Concordia megemelése.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tolvajokat zárt láncú kamerák buktatták le, amelyeket a hajó köré helyeztek el. Egy csónakot azonnal a helyszínre küldtek, amely tetten érte őket a zsákmánnyal telt hátizsákjukkal. A Titan elbocsátotta a férfiakat, akiket óvadék ellenében szabadlábra helyeztek, amíg a toscanai Grosettóban elkezdődik a tárgyalásuk.

A 2012 januárjában Giglio szigeténél történt balesetben 32 ember halt meg. A zátonyra futott Costa Concordiát szeptember 17-én emelték fel a tengerfenékről, és fordították a talpára. A következő fázis a károk felmérése és kijavítása lesz, mielőtt elszállítják egy olaszországi kikötőbe, ahol feldarabolják, erre azonban 2014 tavasza előtt aligha kerül sor.